Institutul Justiției Constituționale

Unul din autorii Constituției și semnatarii Declarației de Independență a Republicii Moldova

Domnului Ion CEBAN

Primar General de Chișinău

Stimate Domnule Primar General,

la 22 iunie a trecut în veșnicie Victor PUȘCAȘ,  arhitectorul sistemului de drept național, unul din autorii Constituției și semnatarii Declarației de Independență a Republicii Moldova. A fost un savant ilustru și un Om Emerit, care a deținut cele mai înalte funcții de conducere în cadrul Curții Supreme de Justiție, Consiliului Superior al Magistraturii și a Curții Constituționale a Moldovei, și care ne-a lăsat o valoroasă moștenire științifică în calitatea sa de personalitate notorie a jurisprudenței naționale din Republica Moldova.

Având în vedere meritele deosebite ale regretatului Victor PUȘCAȘ față de stat și cetățenii Republicii Moldova, dar și urmărind obiectivul de înveșnicire a memoriei domnului PUȘCAȘ – model demn de urmat,

Asociația Obștească „Institutul Justiției Constituționale” înaintează respectuos inițiativa de numire cu numele Victor PUȘCAȘ a unei străzi din capitală.

Stimate Domnule CEBAN,

am dori să credem că Domnia Voastră veți susține și veți da curs prezentei inițiative de înveșnicire a memoriei lui Victor PUȘCAȘ, personalitate notorie și exemplu de slujire cu devotament țării și oamenilor.

Cu respect,

 

Dumitru PULBERE

ex-președinte al Curții Constituționale,

Președintele Consiliului

Institutului Justiției Constituționale

 

Valeriu KUCIUK

dr  în drept, lector universitar

Președintele

Institutului Justiției Constituționale

 

Document